Cvetne esence

Z intuicijo do dobrega počutja
Cvetne esence

Vsako živo bitje ima svojo energijo.

Rastline svoje energijo v času cvetenja vložijo v cvet in to energijo nato ujamemo v cvetne esene. Z njimi nato lahko nežno podpremo in harmoniziramo svoja čustva.

Cvetne esence so za podporo harmonizacije čustev skozi zgodovino uporabljali v različnih kulturah po vsem svetu, v moderni izvedbi pa jih je v 30 letih 20 stoletja razvil in pripravil britanski zdravnik, mikrobiolog in homeopat Edward Bach. Ugotovil je, da bolezni pogosto ne izvirajo iz fizičnega, pač pa iz čustvenih in mentalnih neravnovesij, ki se nato pokažejo na fizičnem nivoju.

Cvetne esence ne zdravijo fizičnih simptomov, vplivajo pa na čustva, misli in energijsko polje posameznika – torej na vzroke. In tako pomagajo, da se telo verne nazaj v naravno ravnovesje.

Esence lahko brez škodljivih ali stranskih učinkov uporabljajo tudi nosečnice in doječe matere.

Cvetne esence vsebujejo alkohol, vendar pa so mešanice zelo redčene in se jih lahko pripravi s kisom ali glicerolom, zato so primerne tudi za otroke.
Sama sem se s cvetnimi esencami srečala pred leti, ko sem potrebovala podporo v nosečnosti. A postale so orodje, s katerim podpiram sebe in svoje bližnje, poleg tega pa kot terapevtka za svetovanje pri uporabi cvetnih esenc lahko tudi vam pripravim osebno mešanico za dvig vaše energijske vibracije in izboljšanje počutja.

Meni esence res pomagajo. Prav vidim, da me rešujejo mojih slabih misli. Res hvala!

U.
umirjena

Že ko sem jih vzela nekajkrat so me zelo umirile. Ampak zdaj ko jih jemljem nekaj mesecev, pa vidim, da so mi povsem spremenile moje razmišljanje. In zato se je spremenilo moje delovanje. In v nekaj mesecih sempostala jaz. Ampak drugačna. Bolj zadovoljna in sproščena. In končno sem po več letih našla fanta.

K.
hvaležna

Z disleksijo in motnjo pozornosti se res težko zberem pri učenju. Ustno spraševanje, testi, vse to mi je groza in napor. Kapljice me umirijo in mi pomagajo, da mi misli ne tavajo in da si stvari lažje zapomnim.

P.
dijakinja

Kapljice, ki si mi jih pripravila za sina so neverjetne. Ne vem kaj si sčarala, ampak po nekaj mesecih težav z jecljanjem je v enem tednu začel ponovno normalno govoriti. In kako je samozavesten in razigran. Prav užitek ga je gledati.

E.
mamica

Po carskem rezu nisem začutila povezave z dojenčkom. Ne vem, kot bi bila povsem otopela. Razliko sem občutila po nekaj dneh. Zdaj razumem kaj govorijo mame, ki pravijo, da uživajo v vlogi mame.

R.
mamica

Res umirijo. To sem začutil takoj. Čeprav pri spanju niso pomagale takoj, je malo trajalo.  Ampak, ko sem predeloval jezo. Uh, nekaj dni sem vse videl rdeče. Potem pa, kot bi me nekdo vrgel v sneg, me je zmrazilo. In sem povedal kje so moje meje. Zdaj znam povedati, ne da se razburim. Lažje je. Bolj mirno.

L.
očka

Bachove cvetne esence

E. Bach je verjel, da je čustveno dobro počutje ključ do dobrega zdravja. V naravi je iskal podporo za uravnovešenje naših čustev. Ugotovil je, da cvetlice s svojo vibracijsko energijo lahko uravnovesijo naša čustva, kar nato vpliva na naše mentalno, psihično in spiritualno dobro počutje.
Razvil je serijo 38 rastlinskih in cvetličnih esenc, narejenih iz divjih rož, dreves in grmovnic iz Velike Britanije in Evrope. Vsaka od 38 esenc pomaga uravnovesiti določeno čustvo ali občutek, ki ga občasno doživlja vsak izmed nas. Pomagajo nam ozavestiti čustva, ki nam povzročajo težave, jih predelati in tako odpraviti vzroke za bolezni, ki se pojavljajo na fizičnem nivoju.

Avstralske cvetne esence

Na drugem koncu sveta, v Avstraliji, avstralske cvetne esence pripravlja zdravilec in naturopat Ian White, ki se opira na znanja avstralskih staroselcev ter sodobna znanja o cvetnih esencah. Išče pa rastline, ki bi zadostile težavam, s katerimi se ljudje srečujemo v 21. stoletju, kot so težave z lastno spolno oz. kreativno energijo, komunikacijo in povezavo s svojim duhovnim izvorom, če jih naštejemo le nekaj

Esence pripravljene iz avstralskih rastlin, nam pomagajo pri harmonizaciji energije in vzpostavljanju ravnovesja in tako do boljšega počutja.
Avstralija ima mnogo starih avtohtonih rastlinskih vrst, ki izžarevajo neverjetno lepoto in moč. Je relativno neonesnažena in ima zelo staro in modro energijo in modrost zemlje, ki se hkrati prepleta velika vitalnostjo novejše kulture. Te esence pomagajo ne le do večje jasnosti v življenju posameznika, pač pa dajejo tudi pogum, moč in predanost, da lahko svojem sanjam in ciljem tudi sledimo.

Pomagajo razvijati intuicijo, samozavest, duhovnost, kreativnost, in veselje. Bolj kot jih uporabljate, bolj verjetno je, da boste izkusili višja stanja zavedanja, veselje ter občutek povezanosti s samim seboj. In vsi bodo imeli nekaj od tega … vi sami, vaša družina, družba v kateri živite in planet Zemlja.

sLOVEssence - prve slovenske cvetne esence

sLOVEssence naravne, ročno narejene iz slovenskih cvetov divje rastočih rastlin ter napolnjene s tahionsko energijo, zato se v njih združujeta zavest Zemlje in Vesolja. Razvija in pripravlja jih Manca Razboršek. Tako kot vaše telo potrebuje vitamine in minerale, vaša čustva potrebujejo cvetne esence. Njihova harmonična vibracija vam omogoči ozavestiti vzroke vaših težav, da jih vi nato lahko z blagostjo do sebe in okrepljeno notranjo močjo razrešite. Pomagajo vam, da se vaša zavest in pozornost usmerita točno tja, kjer je izvor čustvenega neravnovesja in vas povežejo z modrostjo vašega Višjega jaza.
Kontaktne informacije

Špela Peternel, dula Špela

Živijo, sem Špela, raziskovalka in mamica treh živahnih deklet. Sem celotnna obporodna spremljevalka, dula, navdušena nad porodom, nosečnostjo in poporodnim obdobjem.

Studio Lupinica

Kontaktni podatki

Sporočilo